IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
17:00 | 18 юли 2022
Обновен: 05:46 | 18 април 2024

Президентът връчи третия мандат на БСП (ВИДЕО)

Взе го Георги Свиленски, разговорите за премиер - по-късно

По материала работи: Слав Велев
Президентът връчи третия мандат на БСП (ВИДЕО)

Кадър: БНТ

Президентът Румен Радев връчи третия мандат на БСП. Взе го Георги Свиленски и заяви, че ще работят за реализацията му. Държавният глава пожела успех на левицата.

"Мандатът ще получи Георги Свиленски като председател на парламентарната група на "БСП за България", както е по Конституция", заяви по-рано лидерът на БСП Корнелия Нинова, вицепремиер и министър на икономиката в оставка в кабинета.

На въпрос кой ще бъде предложен за премиер Нинова обяви: "За премиер ще си говорим по-късно, след като получим мандата от президента".

"Имаме 7-дневен срок за представяне на име на премиер, а след това има повече време за създаване на кабинет. Ще се постараем на преговорите - имаме добра основа за преговори, имаме програмата, изработена преди две седмици", допълни Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП потвърди, че кандидатурата за премиер трябва да дойде от най-голямата парламентарна група – на "Продължаваме промяната".

Коментари

Новини Варна