IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
10:00 | 26 юли 2022
Обновен: 06:55 | 18 април 2024

22-годишната жертва до Севлиево – лошата инфраструктура ли я уби?

Участъкът, на който е станал фаталният удар, е в ремонт

По материала работи: Слав Велев
22-годишната жертва до Севлиево – лошата инфраструктура ли я уби?

Кадър: Bulgaria ON AIR

Отново жертва на войната по пътищата. 22-годишна майка на 2-годишно момченце от горноорховското село Първомайци загина на място на главния път София - Варна край Севлиево. Участъкът, на който е станал фаталният удар, е в лошо състояние и в ремонт.

В неделя сутринта 22-годишната Станислава от Първомайци пътувала с майка си и 2-годишния си син в колата. Отивали на почивка в Троянския Балкан. Пред нея шофирал баща ѝ с роднини и съседи. Фаталната катастрофа става в района на Севлиево.

"И двете коли пътували едновременно, понеже момичето е младо, се притеснявало да кара само, седем човека се движили с две коли, бащата се движил отпред. На прав участък, без нищо видимо, насрещният автомобил навлиза в лентата в тяхното движение и удря първо неговата кола леко и след това челно се забива в нейната кола, и момичето го застига този трагичен край", сподели кметът на село Първомайци - Ясен Янков.

Хората в селото са шокирани от случилото се. До момента причината за фаталната катастрофа не е изяснена.

"Тази отсечка, както я водят от Велико Търново до Български извор, покрай Микре и Ловеч, се е превърнала в "отсечка на смъртта". Там, като минава човек и вижда само паметници на загинали, което е много печално. Както отсечката Русе - Велико Търново", допълни Янков.

Пламена Ганева казва, че Станислава била усмихнат и лъчезарен човек и много внимателен шофьор. Според нея инфраструктурата е причина за доста от катастрофите.

"Научихме половин час след трагедията какво се е случило, бяхме в голям шок, защото преди седмици загубихме един наш приятел от селото, също при катастрофа. Трябва всички пътища в България да се оправят, в другите държави осевите линии са светлоотразителни, има светлоотразителни табели, камери навсякъде, тук имаме единствено само дупки", възмути се Пламена.

Вижте повече в репортажа:

Коментари

Новини Варна