IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
10:30 | 29 юли 2022
Обновен: 23:43 | 17 април 2024

Кой клати креслото на Корнелия? Социалисти искат конгрес и смяната й

Да се сбогува с БСП, или това ще направят гражданите, пишат от Платформата “Социализъм XXI век”

По материала работи: Слав Велев
Кой клати креслото на Корнелия? Социалисти искат конгрес и смяната й

Свикване на извънредно заседание на 50-ия Конгрес в десетдневен срок, което да вземе спешни решения за изход от нова катастрофа за БСП, към която безразсъдно я Нинова и съучастниците ѝ. Това поискаха от Платформа “Социализъм XXI век” в рамките на БСП в своя позиция след провала на третия проучвателен мандат, пише "Труд".

“С наглия отказ да понесе политическата си отговорност за превръщането на БСП в патерица на десницата и незабавно да освободи председателския пост, Корнелия Нинова обрича не само БСП, но и левицата в България на ново катастрофално поражение на предстоящите избори! Това е връх на предателството на това ръководство не само към каузата на левицата, но и към върховните национални интереси на страната”, пишат социалистите.

“Валсът е последен! Или БСП ще се сбогува с Нинова, или гражданите ще се сбогуват с БСП!”, категорични са те и за пореден път призоват за радикално демократизиране на БСП чрез ново обединяващо ръководство, нова лява платформа и изцяло обновени кандидатски листи.

Според тях изцяло обновена Левицата трябва да влезе в новото 48-о Народно събрание.

Коментари

Новини Варна