IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
България
14:45 | 30 юли 2022
Обновен: 09:16 | 29 март 2024

Нинова от Бузлуджа: Оставяме стабилна държава

Пенсиите са увеличени с толкова, колкото не са били увеличавани през последните 10 години, заяви лидерът на БСП

По материала работи: Слав Велев
Нинова от Бузлуджа: Оставяме стабилна държава

Снимка: БГНЕС/АРХИВ

Оставяме финансово стабилна, икономически развита и социално ангажирана държава. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от историческата поляна под връх Бузлуджа, където социалистите се събраха за традиционния събор на левицата. БСП отбелязва 131 години от началото на организираното социалистическо движение в България, предаде БТА.

Не е прав президентът Румен Радев като ни порица, че оставяме държавата в хаос, каза вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията в оставка. По думите й друг предизвиква хаос - "онези скрити сили, които видяха заплаха, че ще има справедливост, които видяха заплаха за откраднатите милиони и които се полакомиха за още милиони". Тези сили се обединиха и свалиха правителството, посочи Нинова.

Тя се обърна към присъстващите с думите, че са тук заради солидарността и заради социалната справедливост за по-добър живот. "В името на тази социална справедливост управлявахме България. И днес ни атакуват. Това управление направи детските градини и ясли безплатни. Заради БСП в това управление хората плащат по-малко данъци. Ако БСП продължи напред, ще има безплатни лекарства за децата и безплатни учебници до 12-и клас", отбеляза лидерът на  БСП.

Тя посочи още, че пенсиите са увеличени с толкова, колкото не са били увеличавани през последните 10 години. Отбеляза и увеличението на подкрепата за енергийно слабите.

Коментари

Новини Варна