IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
09:45 | 5 август 2022
Обновен: 21:02 | 30 април 2024

Черен четвъртък на пътя: 4 жертви и 8 ранени при две катастрофи

Зверски удар на два буса на Подбалканския път, бременна бере душа след ПТП на пътя между Долни Чифлик и Пчелник

По материала работи: Слав Велев
Черен четвъртък на пътя: 4 жертви и 8 ранени при две катастрофи

Четири жертви и трима ранени след челен сблъсък между два микробуса край Сливен/Снимка: Фейсбук, група Born in Sliven

Черен четвъртък по пътищата на България вчера с 4 жертви и 8 ранени при две катастрофи, едната от които стана край Варна.

Четирима души загинаха при тежка катастрофа - два микробуса се сблъскаха челно на Подбалканския път край Сливен, при разклона за село Гавраилово, съвсем близо до града.

Пътният инцидент е станал около 17.20 часа, когато е получен сигналът. Ударът е настъпил на път I-6 след разклона село Гавраилово в посока София, съобщават от областната дирекция на МВР.

Пътните полицаи са успели да извадят от автомобилите успели да извадят от автомобилите общо седем души. 

Четиримата са загинали на място, като едната жертва е останала за известно време в единия от бусовете.

Тримата оцелели са откарани в областната болнициа на Сливен.

Състоянието на единия е критично, съобщи за БТА началникът на отделението по реанимация в МБАЛ "Д-р Иван Селимински" д-р Юлия Бянкова.

Двама от ранените са в отделението по реанимация, другият е в отделението по неврохирургия. Един от мъжете е с опасност за живота. Той е в кома, с тежка черепно-мозъчна травма и счупени крайници. Лекарите го оперират. Вторият мъж в реанимация, също с много травми, в тежко състояние, но е контактен.

По непотвърдена информация единият от микробусите е превозвал работници, които са се прибирали след работа.

По първоначални данни автомобилът, който се е движил в посока София, е навлязъл в лентата за насрещно движение и е блъснал движещия се бус отсреща. Вследствие на произшествието единият автомобил е пламнал, след което огънят обхваща и другия.

Към мястото на произшествието незабавно са изпратени екипи на полиция, "Спешна помощ" и пожарна. На място се извършва оглед.

Тежкият пътен инцидент затвори за движение Подбалканския път край Сливен. Образуваха се километрични опашки.

Петима души бяха ранени при тежка катастрофа, станала на пътя между град Долни Чифлик и село Пчелник край Варна.

Пострадалите са откарани във варненската болница “Света Анна”. Пътят е затворен за движение, а трафикът се пренасочва по обходни маршрути.

По-късно от лечебното заведение уточниха, че при тях са настанени четирима души на възраст между 20 и 22 години. Най-тежко е пострадала бременна жена, която е в реанимация със съчетана травма. Също в реанимация, с тежка гръдна травма и други наранявания, е мъжът ѝ.

Другите двама пострадали - мъж и жена, са в малко по-добро състояние. Жената е настанена в ортопедията с тежки счупвания, мъжът, също с множество фрактури, ще бъде изследван допълнително на скенер.

Коментари

Новини Варна