IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
08:30 | 7 август 2022
Обновен: 19:04 | 17 април 2024

Разстреляха цяло семейство в пловдивско, подозират спор за имот

Застреляни са двама братя и техният баща, има ранена и жена

По материала работи: Слав Велев
Разстреляха цяло семейство в пловдивско, подозират спор за имот

Кадър: NOVA

Тройно убийство потресе България в събота. Застреляни са двама братя и техният баща, има и ранена жена.

Кървавата саморазправа е станала в пловдивското село Рогош, съобщи БНР. Сигналът за случилото се е подаден на тел. 112 към 18.30 часа.

По неофициална информация, загиналите са трима мъже от едно семейство, вероятно баща и неговите синове. Според очевидци, те са застреляни, а една жена е ранена. Тя е откарана в болница "Свети Георги" в Пловдив с наранявания. Състоянието ѝ е стабилно, в момента ѝ се правят изследвания, съобщи БНТ.

Кървавият инцидент е станал в циганската махала на селото. Причините засега са неизяснени, но по първоначални данни убийството е извършено след скандал за наследствен имот.

На място са оперативни групи на криминалистите от областната дирекция, представители на прокуратурата и поне три линейки.

"Служители от ОДМВР-Пловдив разследват сигнал за инцидент в с. Рогош, получен днес на тел 112. Предприети са активни процесуални и следствени действия за изясняване на всички факти и обстоятелства по случая. Уведомена е прокуратурата", съобщиха от полицията.

Мъж на име Николай е застрелял чичо си и двамата си братовчеди, съобщи малко по-късно местният сайт trafficnews.

Те са имали вражда от дълго време, а той често ги е заплашвал, че ще ги убие. В основата на спора е била къща, разказват от махалата.

Убитите племенници са на 45 и 50 години.

Всички в ромската махала са потресени от екзекуцията  казват, че в селото не се е случвало подобно нещо.

Все още не е ясно дали убиецът е задържан или е избягал.

Коментари

Новини Варна