IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
09:45 | 12 август 2022
Обновен: 20:09 | 24 март 2024

37 дни по-късно... Жени видели как Семерджиев помита момичетата

Над 60 души са разпитани по делото

По материала работи: Слав Велев
37 дни по-късно... Жени видели как Семерджиев помита момичетата

Над 60 свидетели били разпитани по делото за катастрофата, при която бившият футболист Георги Семерджиев уби две млади жени на столичния бул. “Чери връх”. Трагедията стана на 5 юли, но все още назначени експертизи не са готови.

В момента Георги Семерджиев е в ареста, след като няколко съдебни състава отказаха да го пуснат на свобода, въпреки твърдението му, че е бил отвлечен в деня на катастрофата. Записи от камери в района обаче показват друго - той е бил в автомобила. Изяснено е, че е бил и сам по време на автосблъсъка. На кръстовище на Моста на влюбените уред за видеонаблюдение е заснел джипа фронтално и ясно се виждало, че няма друг със Семерджиев в автомобила. В колата били намерени биологични отпечатъци на полицайката Симона Радева, но те били от дни преди катастрофата, пише "Труд".

“При прегледа на тези видеозаписи се вижда как лице от мъжки пол напуска автомобила и се отдалечава от мястото на произшествието 17 секунди след настъпване на удара. На тези видеозаписи е назначена експертиза. Тя ще даде и технически детайли, очакваме нейното заключение”, заяви Десислава Петрова, заместник-градски прокурор на София. Камерите били запечатали и две жени. Виждало се как те се приближават до току-що катастрофиралия автомобил, оглеждат пораженията и след това се отдалечават. Засега тяхната самоличност е неизвестна. Разследващите обаче имат предположения кои са и се очаква те също да бъдат разпитани.

Назначената по разследването комплексна съдебно-психиатрична и психологична експертиза на Семерджиев още не е готова, защото след първата беседа с него вещите лица са преценили, че е необходимо да се направи и втора, която да е поне месец след инцидента.

Коментари

Новини Варна