IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
09:00 | 20 август 2022
Обновен: 21:03 | 25 април 2024

Със заповед: Забраниха на военните алкохола и наркотиците по време на служба

При установяване на нарушение на забраната, военнослужещият ще се отстранява

По материала работи: Слав Велев
Със заповед: Забраниха на военните алкохола и наркотиците по време на служба

Служебният военен министър Димитър Стоянов подписа заповед, с която се забранява употребата на алкохол, наркотични вещества, техни аналози или други упойващи вещества от военнослужещите в служебно време.

Заповедта с дата 18 август 2022 е публикувана на сайта на Министерството на отбраната. Тя засяга военнослужещите от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия, включително по време на занятия, тренировки, учения, мисии и операции.

Освен това се забранява и продажбата на алкохол във всички столове, бюфети или други помещения за продажба на продукти и напитки на територията на военните формирования и в административните сгради в управление на отбраната и армията.

При установяване на нарушение на забраната, военнослужещият ще се отстранява от военна служба, а при явяване на военнослужещ в състояние, което не му позволява да изпълнява служебните си задължения, причинено от употребата на алкохол и/или злоупотреба с наркотични вещества ще му бъде налагано наказание "уволнение".

Коментари

Новини Варна