IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
09:30 | 23 август 2022
Обновен: 09:05 | 29 април 2024

Кошмар: Кола с деца помете със 150 км/ч бус, ограда, заби се в кола (ВИДЕО)

По чудо няма жертви при инцидента

По материала работи: Слав Велев
Кошмар: Кола с деца помете със 150 км/ч бус, ограда, заби се в кола (ВИДЕО)

Кадър: Bulgaria ON AIR

Тежка катастрофа в Самоков. Автомобил връхлетя друга кола. Шофьорът е карал с над 150 км/ч. 

Инцидентът се случва точно пред гараж на "Пътна помощ". Автомобилът блъска микробус в неговата лента, който е пуснал мигач да завива, след което се удря в оградата, пада в канавката, откъсва бетонния блок и се качва върху спряла кола. По думите на свидетели, шофьорът е се е движил с над 150 км в час при ограничение 50 км/ч. По чудо няма жертви, предаде Bulgaria ON AIR.

Инцидентът става в събота по обед, Александър пътува с колегата си в микробус, когато изведнъж усещат силен удар отзад.

"С един колега отиваме в базата, където работим, дава мигач да завива и в следващия момент не знам какво се случи. Посипаха ме стъкла и стана страшно. Благодаря на Господ, че съм жив", сподели Александър Сотиров.

На охранителните камери наблизо се вижда високата скорост, с която се е движил автомобилът и как помита останалите коли. Румен е в двора на гаража си, когато чува силен тътен.

"Първо удря буса, изхвърля го от пътя, удря се в канал, чупи оградата, чупи бетона, който е на канавката, в този кол и върху "Тойотата" отгоре", разказа Румен Иванов.

Последната спирка на автомобила е покривът на колата на Румен.

На косъм от смъртта се разминава и Любомир, който броени минути преди катастрофата минава пеша оттам.

"Една минута, ако беше се случило по-рано, ако нещо се бях забавил, щяха да ме чегъртат мен от асфалта, не колите", каза той.

В колата, причинила катастрофата са се возили и две деца, откарани са за преглед в болница. В болница е и шофьорът на микробуса.

"Удари ни там на отбивката и ни хвърли на 30-35 м, той прелита още 50 м, според вас с каква скорост е карал?", коментира Александър Сотиров.

Зад волана е бил собственик на бензиностанция в града. Потърсихме го за коментар по случая, той обаче отказа да говори пред камерата ни. По негови думи няма вина за случая. Твърди, че малък камион препречва пътя му и за да избегне удара, отива в канавката.

По пътя Самоков - Дупница карането с висока скорост не е рядкост, казват местните. Отново апелът към всички шофьори е да карат внимателно.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева:

Коментари

Новини Варна