IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
14:30 | 23 август 2022
Обновен: 05:41 | 7 май 2024

Шах и мат с... Пешката! Шахматистка аут от листата на "Възраждане"

Цвета Галунова често сравнява политиката с шахмата

По материала работи: Слав Велев
Шах и мат с... Пешката! Шахматистка аут от листата на "Възраждане"

Цвета Галунова не се приема в ролята на пешка/Кадър: Bulgaria ON AIR

Най-младият депутат в 47-ия парламент - Цвета Галунова от партия "Възраждане", няма да бъде кандидат за следващото НС. Причината – от партията нямало да включват в листите си кандидати от гражданска квота. 

Многократната европейска шампионка по шахмат Цвета Галунова влезе в 47-ия парламент от листата на "Възраждане" от Велико Търново, без да е партиен член. За себе си 26-годишната жена е удовлетворена от свършеното за кратката работа като депутат, предаде Bulgaria ON AIR.

"Вярвам и съм горда, че успяхме да постигнем 5,5 млн. лв. държавна субсидия за музеите на общинска издръжка, това нещо е прецедент до момента! Работниците в музеите, българските изпълнители, поети, музиканти, композитори - аз смятам, че тези хора, промените, за които аз се борих, бяха важни!", коментира тя.

Цвета е единственият депутат от гражданската квота. Наскоро научила, че за тези избори "Възраждане" няма да има такива кандидати. Признава, че е имала конфликт с двама свои колеги, влизала е и в спорове с лидера Костадин Костадинов.

"Много често партийното членство се използва като удобна причина за отстраняване на неудобните…дали е така, аз не мога да кажа! Имахме известни разминавания по начина, по който аз виждах моята борба за каузата... Търсили са ме от политически партии, но аз отклонявах всички предложения, до момента в който от "Възраждане" не ми пратиха вестоносец и той ми каза: "такова е решението, няма смисъл , не се съпротивлявай!", разказа тя.

Цвета Галунова често сравнява политиката с шахмата, но не се приема в ролята на пешка.

"Всяка организация има правото да взема решенията, които са най-добри за нея, аз пожелах на "Възраждане" успех..Аз съм млад човек и търся своята свобода", сподели тя.

Бившият депутат все още не е взела окончателно решение ще участва ли на тези избори като кандидат на друга формация

Вижте повече в репортажа:

Коментари

Новини Варна