IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
България
14:00 | 29 август 2022
Обновен: 08:04 | 28 март 2024

Прокуратурата: Каферинова е убита заради пари (ВИДЕО)

Изключени са всякакви политически моменти

По материала работи: Слав Велев
Прокуратурата: Каферинова е убита заради пари (ВИДЕО)

Кадър: НОВА

"На този етап е установено, че мотивът е изцяло личен. Изключени са всякакви политически моменти". Това каза на пресконференция за убийството на общинската съветничка във Велинград Паун Савов, прокурор в Окръжна Прокуратура - Пазарджик.

За случая беше задържан 72-годишен мъж, с когото жертвата Екатерина Каферинова е живеела на семейни начала. Двамата се разделили през 2017-та година. След това останали в сравнително добри отношения, по думите на прокурора. Имали общ бизнес с недвижими имоти и финансови взаимоотношения, уточни още той.

В деня преди убийството мъжът, който е живеел в друго населено място, отишъл във Велинград за рождения ден на Каферинова. "Според първоначалните данни на 28 август вечерта между двамата възникнал скандал. Причината е, че мъжът претендирал жената да му върне голяма сума пари, която през годините той ѝ бил дал". 

Савов не уточни размера на сумата, но поясни, че става дума за няколкостотин хиляди лева, които тя му дължала.

По време на спора двамата били сами. Жената била умъртвена, като е била удушена. Мъжът сам е подал сигнал на телефон 112, разказа още прокурорът. 

Днес предстои на задържания за 24 часа да му се повдигне обвинение за умишлено убийство. За него законът предвижда от 10 до 20 години лишаване от свобода. Предстои да се внесе искане в Съда и за мярка за неотколонение "задържане под стража".

Коментари

Новини Варна