IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
17:00 | 10 септември 2022
Обновен: 19:42 | 25 април 2024

Идва студ и дъжд, но не и по морето

В началото на новата седмица ще бъде ветровито и сравнително хладно

По материала работи: Слав Велев
Идва студ и дъжд, но не и по морето

Снимка: Черно море

През нощта ще премине фронт, над по-голямата част от района ще е облачно, ще има условия за развитие и на купесто-дъждовна облачност и преди полунощ във вътрешността, а по Черноморието през нощта се очакват краткотрайни валежи с гръмотевици и временни силни пориви на вятъра. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток, който бързо ще се обърне от северозапад. Минималните температурите ще останат сравнително високи между 17 и 19 градуса.

През деня облачността ще се разкъсва и намалява, на мeста до слънчево, но по-късно следобед от запад отново бързо ще се заоблачи. Вятърът ще е слаб до умерен от запад-северозапад и ще започне захлаждане, което ще се почувства по-осезаемо във вътрешността на района. Максималните температури най-често ще са от 27 до 29 градуса.

Вълнението на морето в заливите ще спадне до 2, в открито ще остане 3 бала. Температура на морската вода 23-25 градуса.

За Варна минимална около 20, максимална около 27 градуса.

В началото на новата седмица ще бъде ветровито и сравнително хладно. Облачността ще е променлива, в понеделник на отделни места в източните и планинските райони - с превалявания. Във вторник в по-голямата част от страната вятърът ще остане от запад-северозапад, ще бъде малко по-слаб, а в Източна България временно ще се обърне от север-североизток, облачността ще бъде по-често значителна и на повече места там ще има валежи, в отделни райони - с по-големи количества.

Коментари

Новини Варна