IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
10:45 | 14 септември 2022
Обновен: 21:17 | 17 април 2024

Лудост! Семерджиев "летял" със 166 км/ч, когато помете и уби двете момичета

По случая са разпитани 69 свидетели

По материала работи: Слав Велев
Лудост! Семерджиев "летял" със 166 км/ч, когато помете и уби двете момичета

Със 166 км/ч е карал Георги Семерджиев "Аудито" си, когато на 5 юли мина на червено, блъсна и уби 2 момичета на столичния бул. “Черни връх”. Това съобщи пред “24 часа” говорителката на главния прокурор Иван Гешев Сийка Милева.

Тя обясни, че по случая е изготвена тройна автотехническа експертиза. Тя е изчислявала по сложни формули тежестта на джипа, времето, за което изминава 1 метър, големината на колата и дори резолюцията на клипа, на който е заснета зловещата катастрофа. Така се стигнало до заключението, че Семерджиев е карал със 116 км/ч повече от разрешените на бул. “Черни връх” 50 км/ч.

По случая са разпитани 69 свидетели. Назначени са още няколко експертизи, включително медикотехнически и съдебномедицински, които са за смъртта на двете момичета Хариет Стефанович и Христина Дилева. А друго професионално изследване доказа, че Семерджиев е бил дрогиран - карал е след употреба на метамфетамин, по време на катастрофата.

Коментари

Новини Варна