IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
16:20 | 14 септември 2022
Обновен: 20:44 | 25 април 2024

Заслужен отдих: Комисар Николов се пенсионира след 40 г. в МВР и 16 г. начело на пожарната

Той ще навърши 60 години в края на ноември, което е пределната възраст за работа във вътрешното ведомство

По материала работи: Слав Велев
Заслужен отдих: Комисар Николов се пенсионира след 40 г. в МВР и 16 г. начело на пожарната

Снимка: БТА

Директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Николай Николов ще напусне системата на МВР в заслужен отдих. Пенсионирането му е поради достигането на пределната възраст за работа във вътрешното ведомство - 60 години, съобщи служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, който присъства на церемония по случай професионалния празник на пожарникарите.

Тя се провежда в ГДБЗН на столичната улица "Пиротска", където бе отслужен водосвет и бяха поднесени венци и цветя пред мемориалната плоча на загиналите при изпълнение на служебните си задължения служители.

В края на ноември комисар Николов ще навърши 60 години, което е пределната възраст за работа в МВР. Той е начело на дирекцията от 2006 година, пише "ДИР.bg".

Главен комисар Николай Николов е роден на 25 ноември 1962 г. в Перник. Средното си образование завършва в IV гимназия в родния си град през 1980 г.

Редовната си военна служба отбива в поделение 72220 - МВР като пожарникар.

В Министерството на вътрешните работи постъпва през 1982 г. на длъжност "Пожарникар" в ОПС СКМ "Ленин", към РПС-Перник.

Последователно преминава през всички нива на йерархията в системата. През 1991 г. завършва висшето си образование във ВИПОНД-МВР, факултет "ПО" и е назначен на длъжност "Инспектор" в ОПС към Общински народен съвет - Перник.

Заема последователно следните длъжности:

- Началник на група МвПО при РСПО-Радомир;

- Началник на група "Пожарогасене" в служба "ПАБ" към РДВР-Перник;

- Началник на служба "ПАБ" към РДВР-Перник;

- Зам.-директор на Национална служба "Пожарна и аварийна безопасност"-МВР.

През 1984 г. е обявен за "Майстор на спорта" по Пожароприложен спорт, а през 1999 г. му е присвоена класна специалност "Майстор", след успешно положен изпит за "Ръководител на пожарогасенето и на аварийно-спасителните действия".

Награждаван е неколкократно с "Обявяване на благодарност" от Министъра на вътрешните работи за висок професионализъм и съществен конкретен принос при изпълнение на служебните си задължения. Награден с почетен знак на МВР - III и ІІ степен. Президент е на националния комитет на КТИФ (Международна асоциация на пожарните и спасителни служби) за България. Зам. председател е на Българската федерация по пожароприложен спорт.

С указ на Президента на Република България от 29 август 2006 година е назначен на длъжност директор на Национална служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - МВР и му е присъдена категория "А" - главен комисар.

Със заповед на министъра на вътрешните работи рег.№ К-14655 от 30.12.2010г. е назначен на длъжност директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - МВР.

Коментари

Новини Варна