IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
17:00 | 15 октомври 2022
Обновен: 13:31 | 23 март 2024

Повдигнаха обвинение на шофьора, убил момиче в София

Разследването по случая продължава с разпити на свидетели

По материала работи: Слав Велев
Повдигнаха обвинение на шофьора, убил момиче в София

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

СГП обвини и задържа за срок до 72 часа водача на товарен автомобил, който при катастрофа причини смъртта на 19-годишно момиче

Софийска градска прокуратура (СГП) привлече като обвиняем 59-годишния В. И. и го задържа за срок до 72 часа във връзка с пътнотранспортно произшествие, в резултат на което почина 19-годишната В. С., предаде Bulgaria ON AIR.

Досъдебното производство по случая е образувано на 14.10.2022 г. в условията на неотложност с оглед на местопроизшествие и се води в Сектор "Разследване на транспортни престъпления" към Отдел "Разследване" при СДВР под ръководството и надзора на СГП. 

В началния етап на разследването са събрани доказателства, които наблюдаващият прокурор е оценил като достатъчни, за да се направи обоснован извод, че на 14.10.2022 г. около 09:40 ч. на бул. "Гоце Делчев" в гр. София, при управление на товарен автомобил, В. И. е нарушил правилата за движението по пътищата, като не пропуснал движещата се по обозначена пешеходна пътека В. С., и е реализирал пътнотранспортно произшествие, в резултат на което по непредпазливост причинил смъртта на В. С., която починала "на място". В. И. е привлечен като обвиняем за престъплението.

Пробите за употреба на алкохол и наркотични вещества на водача са отрицателни, съобщиха от СГП.

Разследването по случая продължава с разпити на свидетели, извършване на необходимите експертизи, както и на други действия по разследването за изясняване на всички обстоятелства по случая в съответствие с изискванията на закона.

Още новини ще намерите на Bulgaria ON AIR

Коментари

Новини Варна