IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
12:00 | 16 октомври 2022
Обновен: 12:01 | 27 март 2024

МО: Нямаме оръжие, което да дадем на Украйна

Ако имахме, армията нямаше да среща такива трудности, заяви Димитър Стоянов

По материала работи: Слав Велев
МО: Нямаме оръжие, което да дадем на Украйна

Министърът на отбраната Димитър Стоянов/Снимка: Димитър Кьосемарлиев

"България няма много излишно оръжие, да не казвам, че няма много изправно оръжие. Ако имахме, армията нямаше да среща такива трудности. Ние имаме сериозен проблем с поддръжката на техниката и в голям процент тя е неизправна. Не виждам какво можем да дадем от изправното, което имаме. Това ще наруши нашите способности."

Така министърът на отбраната Димитър Стоянов коментира евентуалния износ на оръжия към Украйна. И попита: "Ако го дарим, с какво ще изпълняваме нашите задължения за националната сигурност?", информира БГНЕС.

Стоянов обяви, че има сигнали от Украйна, с които настояват страната ни да помогне с оръжие. "Имат определен списък с желания какво да им бъде предоставено от страните. Но пак казвам - България не разполага с толкова излишно оръжие, което да бъде предоставено. Ние просто ще изгубим способностите си", категоричен е военният министър.

Коментари

Новини Варна