IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
13:15 | 5 ноември 2022
Обновен: 08:12 | 17 април 2024

Борисов: По-вероятно е правителство с третия мандат (ВИДЕО)

ГЕРБ отиват "отворени" на предстоящи разговори

По материала работи: Слав Велев
Борисов: По-вероятно е правителство с третия мандат (ВИДЕО)

Снимка и ВИДЕО: Фесйбук

Трябва да има редовно правителство, а не избори. Как ще бъде конфигурирано - дали с първия, дали с втория мандат. По-вероятно е правителство с някой трети мандат, тук трябва да се ангажира и президентът. Третият мандат трябва да отиде там, където ще има правителство и това трябва да се изговори при президента от лидерите на партиите, кое поемат като ангажимент, заяви на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той подчерта, че целта на ГЕРБ не са избори.

"Няма как да се пречупим - нито те, нито ние, това ме води към третия мандат. Рисковано е с първия мандат, но ние ще предложим правителство, трябва да направим правителство с третия мандат", подчерта Борисов.

Той потвърди, че следващата седмица във вторник ще се проведе среща между ГЕРБ и "Продължаваме Промяната", като ГЕРБ ще бъдат представени от Десислава Атанасов, Кирил Ананиев, Деница Сачева и Делян Добрев.

"Парламентът в момента работи перфектно, страхотни заместник-председатели", каза Борисов.

По думите му никой на практика няма доверие в момента на машините.

"Предлагаме смесеното гласуване, докато българите не си върнат доверието в машините", допълни Борисов.

Коментари

Новини Варна