IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
16:00 | 5 ноември 2022
Обновен: 13:41 | 26 април 2024

ГЕРБ-ПП се срещат във вторник в НС

Разговорът ще бъде публичен и пред камерите, заяви по-рано Росен Плевнелиев

По материала работи: Слав Велев
ГЕРБ-ПП се срещат във вторник в НС

Съпредседателите на ПП "Продължаваме промяната" Асен Василев и Кирил Петков/Снимка: АРХИВ

Срещата ГЕРБ-ПП ще е във вторник в Народното събрание. Това потвърди във Фейсбук председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

"Като председател на ПГ на ГЕРБ-СДС поканих на експертна среща на 8 ноември от 10 часа в зала "Запад" представители на ПГ на ПП. От ПГ на ГЕРБ-СДС в срещата ще участвам заедно с Деница Сачева, Делян Добрев и Кирил Ананиев. С Андрей Гюров - председател на ПГ на ПП, предварително уточнихме, че срещата ще е открита за медиите през цялото време", заяви Десислава Атанасова.

Следващата седмица представители на ГЕРБ ще се срещнат и ще преговарят с представители на "Продължаваме промяната" (ПП). Разговорът ще бъде публичен и пред камерите. Това обяви по-рано пред Нова телевизия Росен Плевнелиев, президент на България в периода 2012 - 2017 г.

Той и бившият министър на външните работи Соломон Паси са част от т.нар. контактна група, която проведе разговори с парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, "Български възход" и ДПС в опит да се намери консенсус в рамките на 48-ото Народно събрание.

По думите на Росен Плевнелиев, в срещата няма да участва лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Партията ще се представлява от Томислав Дончев, а "Продължаваме промяната" - от Кирил Петков и Асен Василев.

"Г-н Борисов няма да присъства, още е рано за лидерска среща, но например от страна на ГЕРБ ще участва г-н Томислав Дончев, а от страна на "Продължаваме промяната" и двамата лидери, плюс екипи на двете политически партии. Контактната група няма да присъства там, но двете политически партии започват да си говорят, което ние намираме за изключително позитивно", каза Плевнелиев.

Коментари

Новини Варна