IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
09:45 | 8 ноември 2022
Обновен: 12:20 | 19 април 2024

Рут се чекне връз костница - разголена! Тя се извини, но полицията я погна (ВИДЕО)

Певицата иска да изкупи греха си с дарение към общината

По материала работи: Слав Велев
Рут се чекне връз костница - разголена! Тя се извини, но полицията я погна (ВИДЕО)

Рут Колева позира, стъпила на костница с останките на герои от Априлското въстание/Кадър: Bulgaria ON AIR

Полицията от районното управление в Стамболийски е започнала разследване спрямо певицата Рут Колева за извършено от нея хулиганство. Това съобщи районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев, цитиран от "24 часа". Действията са предприети след подаден сигнал в петък от кметицата на Перущица Мария Вълканова. В него се твърди, че изпълнителката е публикувала разкрепостени свои снимки в мемориала на загиналите в Априлското въстание жители на града. Според кметицата поведението на Колева е хулиганство, гавра с жертвите на националноосвободителната борба и позор за нацията. 

"В рамките на един месец ще се извърши проверка, за да се установи дали има данни за образуване на досъдебно производство. През това време ще бъде разпитана кметицата на Перущица и местни жители", заяви прокурор Грошев. Той добави, че ще бъде проверено състоянието на мемориалния комплекс и кой се грижи за него.

Скандалът избухна миналата седмица, след като в социалните мрежи бяха публикувани снимките на Рут Колева. 

След скандалната фотосесия в мемориалния комплекс в Перущица певицата Рут Колева се извини във Facebook. Предизвикателните ѝ снимки върху мраморен саркофаг, които Bulgaria ON AIR първа показа, предизвикаха сериозен обществен отзвук и недоволство. 

Костницата, върху която са направени фотографиите за известно модно списание, е част от мемориалния комплекс в Перущица, наречен "Паметник на трите поколения". Кметът на общината сигнализира по случая прокуратурата.

"Графитите са от сравнително скоро време, а аз още при встъпването си в длъжност, още на следващата година, подготвихме проект за неговото възстановяване, защото този паметник е един от символите на нашия град, издирихме дори проектантите които са го правили преди толкова много време, защото той е открит 1976 година", каза Мария Вълканова.

Тя обяснява и че като се върне в България би искала да направи дарение на община Перущица, за да се почисти и подобри състоянието на паметника.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева.

Коментари

Новини Варна