IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
08:15 | 9 ноември 2022
Обновен: 11:29 | 1 май 2024

Задържани са двама турци за стрелбата срещу граничния полицай

Днес погребват сержант Бъчваров, в Елхово е обявен ден на траур

По материала работи: Слав Велев
Задържани са двама турци за стрелбата срещу граничния полицай

Петър Бъчваров ще бъде награден посмъртно с Почетен знак на МВР

Заподозрените за стрелбата срещу граничния полицай Петър Бъчваров са турски граждани, потвърдиха от посолството на Турция пред БНТ. Задържаните са двама - стрелецът и негов помагач, като първоначално националността им не беше изяснена.

Българските и турските власти работят в пълно взаимодействие, към момента се разследва версията за каналджийство, заяви директорът на НСлС Борислав Сарафов.   

Пред БНТ трагичния инцидент коментира и турският посланик Айлин Секизьок. Тя заяви, че разследването от страна на турската прокуратура вече е започнало. На границата се намира голям екип, който работи по всички възможни версии. Според нея обаче трябва да бъде изяснено дали наистина става дума за стрелба при трафик на бежанци.

Днес е обявен ден на траур в община Елхово заради смъртта на младши инспектор Петър Бъчваров. Вече са разпитани свидетели, включително служителят на „Военна полиция”, който е бил с него в нощта на инцидента.

Погребението на сержант Бъчваров е днес в гробищния парк на Елхово. Бащата на Петър е поискал да му бъде предоставена униформа на граничен полицай, с която да погребе сина си.

Петър Димитров Бъчваров е роден на 3 октомври 1990 г. в Ямбол. Средното си образование завършва в Елхово през 2009 г., продължава образованието си в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Младши инспектор Бъчваров е постъпил на работа в системата на МВР през декември 2013 година.

Преминал е през длъжностите полицай и старши полицай в група „Охрана на държавната граница“  към Гранично полицейско управление –Елхово към Регионална дирекция „Гранична полиция“.

Младши инспектор Петър Бъчваров ще бъде награден посмъртно с Почетен знак на МВР, съобщиха от ведомството.

"Изключително момче беше! Семейството му е образцово - майка му е учител, педагог, баща му е полицай, вече пенсиониран", разказват съгражданите му. Определят го като "сериозен, съвестен и прецизен не само в работата си, а във всичко, което прави". Единствен на родителите си, няма братя и сестри.

Коментари

Новини Варна