IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
12:40 | 13 ноември 2022
Обновен: 07:55 | 19 април 2024

Лелята на Сашко: Дано някъде се е скрил, възмутена съм от коментарите срещу баща му

Близък разпространи ценни подробности за детето

По материала работи: Слав Велев
Лелята на Сашко: Дано някъде се е скрил, възмутена съм от коментарите срещу баща му

Лелята на детето разказа, че Александър и друг път е бягал/Кадър: БНТ

Второ денонощие продължава мащабната операция по издирването на 12-годишния Александър, който изчезна в района на Перник. Момчето е в неизвестност от петък.

След като вчера беше обходена гората с техника и бяха направени огледи с хеликоптер и дрон, днес акцията е съсредоточена по-скоро в градската част на Перник.

Лелята на детето разказа, че Александър и друг път е бягал и изрази надежда да се е скрил някъде, за да се предпази. Тя защити баща му от нападките срещу него в социалните мрежи, предаде БНТ.

"Възмутена съм от всички коментари във Фейсбук. Не може да призовават бащата да се яви на детектор на лъжата, при положение, че той отглежда детето сам. Той е трудно подвижен, с детска церебрална пареза. Отглежда го сам и полага неимоверни усилия за това дете, то ходи на училище. Надявам се, че детето има много добре развито чувство за съхранение и това да му помогне някъде да се е скрило и да се предпази по този начин. Бащата полага грижи. Водил го е на какви ли не доктори и професори, на логопед ходи редовно. Той, по принцип, ни е правил такива забежки. Бягал е и после се връща, търси ни. Никога досега не се е губил по този начин. Съмнявам се, че би потърсил помощ от друг човек, просто защото контактите с непознати хора са му трудни", каза лелята на Александър.

Властите призовават всеки, който забележи момчето, да се обади на полицията. То е хиперактивно и с аутизъм. При контакт с него не трябва да се вика или вдига силен шум, за да не се уплаши допълнително.

"Цялата нощ продължи операцията в гората с пак огромен брой служители, пак със специализирана техника. Вие вчера заснехте хеликоптера - доста дълго време обхождаше гората с термокамерата. За съжаление, все още няма никакъв резултат. Днес също ще продължи през целия ден. Призовавам всички доброволци, които идват днес в нашия град, всички преничани, които се включват в издирването, по-скоро да се насочим в града. Нека се обиколят всички къщи, да се помолят собствениците да си проверят неизползвани помещения в дворовете, гаражи, все пак това дете може да се е скрило някъде", заяви кметът на Перник Станислав Владимиров.

От вчера е активирана и системата "Амбър Алърт" за изчезнали деца. Във Фейсбук и Инстаграм ГДБОП публикува линк със снимка на изчезналия Александър, който се вижда от потребителите на двете социални мрежи в радиус от 200 км от мястото на изчезването му. Публикацията е и на аглийски, като има освен снимка на момчето и линк с информация на български, както и телефон на МВР.

Подробности вижте във включването на Светозар Костадинов ТУК

Същевременно близък на семейството на изчезналия Александър обобщи известната информация по случая. Мъжът публикува и още снимки на 12-годишното момче. Марио Антонов изказва и мнението си за поведението на някои доброволци и тълкованията на информацията, които се разпространяват в мрежата. Той споделя публикацията си в група, създадена специално за търсенето на момчето.

Антонов заяви, че Сашко е облечен със сиво шушлякво яке, под него има черна фланелка а под нея синя такава. В деня на изчезването си е бил със сини дънки и с черни маратонки.

Той уточнява, че не е известна посоката, в която Сашко тръгва.  Като добавя, че детето е в много добра физическа форма. Като според него момчето е способно да пробяга сериозен километраж.

По думите му момчето има инстинкт за самосъхранение, както и има тик с поклащане на главата. Момчето не се страхува от тъмното и обича да си играе с вода.

Мъжът коментира и отношението на част от доброволците - "Направих си труда да прочета голяма част от написаното тук в групата и съм удивен от всичко и виждам как започват едни ФБ тълкувания вместо да се запретне ръкави и да се обикаля ( правят го ужасно много хора, но има и такива дошли на по кафе на терен и за саира)", пише той.

Вижте публикацията на  Марио Антонов:

Направих си труда да прочета голяма част от написаното тук в групата и съм удивен от всичко и виждам как започват едни ФБ тълкувания вместо да се запретне ръкави и да се обикаля ( правят го ужасно много хора, но има и такива дошли на по кафе на терен и за саира) .
Ще кажа нещата 1 : 1, защото по стечение на обстоятелствата съм близък до бащата и бях втория човек, на който му беше известено за бягството му.
1. Момчето е със със сиво шушлякво яке, под якето има черна фланелка а под нея синя такава.
Сашко е с тъмни сини дънки и е обуто с черни маратонки Адидас.
2. Сашко се губи в петък в 15.50 часа и НЕ СЕ ЗНАЕ В КАКВА ПОСОКА ТРЪГВА - ГОРАТА ИЛИ ЦЕНТЪРА НА ГРАДА!
Мястото дето се губи е на около 400 м от Профилекториума посока пистата.
На асфалтовия път посока пистата.
3. Сашко е физически много здраво дете за възрастта си, никога не е боледувал, свръх енергичен и способен да пробяга сериозен километраж.
4. Сашко обича да си играе с вода, не се страхува от тъмното, не е особено контактен, има тик с поклащане на главата, има инстинкт за самосъхранение...
Може още много да се пише, но не виждам смисъл. Няма нужда от разсъждения, а има нужда от още и още обикаляне.
Повторихме, потертихме и т.н. всевъзможни места дето може да е...
Всеки да си направи маршрут в главата и да тръгва и да СПРЕ ФБ изяви, че полза няма!
Снимките на Сашко в публикацията са от преди 4 дни. АКТУАЛНИ!

Коментари

Новини Варна