IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
10:45 | 17 ноември 2022
Обновен: 20:10 | 17 април 2024

Разкритие: Обирджиите на инкасото задигнали рекордните над 5 млн. лева

Въоръженият грабеж на паркинга в "Ринг мол" е прецедент за България

По материала работи: Слав Велев
Разкритие: Обирджиите на инкасото задигнали рекордните над 5 млн. лева

Въоръженият грабеж от автомобил инкасо стана на ниво 0 на паркинга в "Ринг мол", София/Снимка: “Труд NEWS”

Над 5 милиона лева са задигнати при обира на инкасо автомобил в Ринг мол на Околовръстното на шосе на София във вторник. Това го превръща в най-големия въоръжен грабеж, извършван в България, научи “Труд NEWS” от криминалисти. Те припомниха, че обикновено при нападенията над коли инкасо досега са задигани суми от 200 000 до 400 000 лева. Изключение прави един грабеж в Перник от 2020 г., когато е задигнат към 1 млн. лв., както и грабежът на 1,4 млн. лв., извършен през 2012 г. от охранителя Жоро Милионера в Пловдив.

Най-вероятно причината в инкасо автомобила да се превозват толкова много пари е, че екипът е излязъл по маршрут, по който да зареди не само банкоматите в Ринг мол, а и още поне 10-ина устройства в съседни квартали.

Ударът на бандитите е извършен в 7,30 ч, когато обиколката на колата е започвала. Много е възможно, ако не съучастници, те да са имали най-малко вътрешна информация, че точно в този ден и час предстои голямо зареждане, за което са взети касетите от няколко различни банки.

Другата причина за рекорда е, че новите модели банкомати вече се зареждат с много повече банкноти по 100 лева, докато по-старите “пускаха” предимно по 50 и 20 лева.

Коментари

Новини Варна