IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 25°
България
13:15 | 2 декември 2022
Обновен: 12:08 | 29 март 2024

Грозно... Шофьор на автобус не пусна рампата за момче с инвалидна количка

Срещу водача е започнала проверка, грози го дисциплинарна или финансова санкция, ако се докаже вината му

По материала работи: Слав Велев
Грозно... Шофьор на автобус не пусна рампата за момче с инвалидна количка

Кадър: Bulgaria ON AIR

Шофьор на автобус от Столичния градски транспорт е отказал да помогне на момче в инвалидна количка да се качи в превозното средство. За това алармираха граждани в социалните мрежи.

На 30 ноември, прибирайки се от работа, Инес Топалова става свидетел на абсурдна случка. Момче в инвалидна количка, чакащо за автобус 404, моли шофьора на превозното средство да спусне рампата на автобуса, за да може да се качи. Шофьорът обаче отказва, предаде Bulgaria ON AIR.

"Шофьорът говореше в този момент по телефона и обясни, че не може да остави автобуса и да напусне шофьорската кабина. Всички хора, които присъстваха там и чакаха на спирката, също го молиха и накрая няколко мъже го вдигнаха на ръце и пренесоха количката, защото рампата не можеше да се отвори", сподели ситуацията Инес Топалова. 

Инес споделя, че често е била свидетел на примери за това как шофьори все пак съдействат на хора, които имат затруднения с придвижването.

"Просто този случай много ме учуди, защото за първи път видях шофьор, абсолютно безразличен към молбата на инвалида", възмущава се Инес.

От Столичния автотранспорт коментираха за Bulgaria ON AIR, че в случая шофьорът е бил длъжен да обезопаси превозното средство и да асистира на човека в инвалидна количка.

"В тази връзка сме започнали пълно вътрешно разследване. Ще изискаме съответно и записите от камерите на автобуса. Естествено, че ако има някакви неправомерни действия от страна на водача, ще си понесе съответните санкции", заяви изпълнителният директор на Столичния автотранспорт Павлин Василев.

Ако бъде установено извършено нарушение от страна на шофьора, ще му бъдат наложено дисциплинарна или финансова санкция.

Вижте повече в репортажа на Михаела Златева.

Коментари

Новини Варна