IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
16:00 | 14 декември 2022
Обновен: 03:41 | 18 април 2024

Прогнозата сочи следното: Коледата идва без сняг и студ, а за ЧНГ?

Любителите на зимните спортове ще са разочаровани

По материала работи: Слав Велев
Прогнозата сочи следното: Коледата идва без сняг и студ, а за ЧНГ?

климатологът проф. Георги Рачев/Снимка: АРХИВ

Положителни температури около 7 градуса и без сняг – това се очаква да бъде времето по Коледа в България, каза в ефира на бТВ климатологът проф. Георги Рачев.

Дългосрочната прогноза показва, че се задава топъл завършек на декември, като в навечерието на най-светлия християнски празник дори нощните температури няма да падат под нулата. Очаква се слънчево време, включително и в планините. За любителите на зимните спортове това означава, че най-вероятно по празниците няма да има добри условия за ски.

Проф. Рачев подчертава, че тенденцията в последните години е по Коледа да няма много сняг. Той припомни, че в събота са поставени редица местни рекорди, предимно в Източна България, където температурите достигнаха 20 градуса.

„До момента декември е с 3-4, на места дори до 5 градуса по-топло от нормалното“, посочи проф. Рачев. След захлаждането тези дни отново ще дойде необичайно топло време, прогнозира още климатологът.

Коментари

Новини Варна