IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
15:20 | 19 декември 2022
Обновен: 02:08 | 29 април 2024

За едни празник, за други "работен ден": Джебчии обират за... 40 секунди

Модата е да се правят, че пазаруват зимни, обемисти дрехи, които премятат върху едната си ръка

По материала работи: Слав Велев
За едни празник, за други "работен ден": Джебчии обират за... 40 секунди

Снимката е илюстративна: АРХИВ

Джебчийки ни обират за 40 секунди, докато пазаруваме . Точно толкова им трябва, за да бръкнат в чантата и да си тръгнат с портфейла или телефона ни.

Криминалисти допълниха, че в момента модата е да се правят, че пазаруват зимни, обемисти дрехи, които премятат върху едната си ръка, уж да ги пробват. Под прикритието на палтото обаче ровят по чанти и раници на клиенти, тръгнали за коледни подаръци. От силовото министерство предупредиха и за втора опасна тенденция в момента – джебчийки са плъзнали пред пощите и дебнат старците, които си взимат пенсиите, пише GlasNews.

„Крадлите се движат в група по две или максимум три жени. Облечени са по последна мода, носят златни накити, гримирани са, задължително с ноктопластика и изкуствени мигли. Най-вероятно са изкарали по 1-2 сезона в Европа. Влизат в магазини, в които виждат, че има повече клиенти, пише Телеграф. Докато разсеяно оглеждат палта, якета и пуловери обаче, набелязват жертвите си“, разказаха полицаи.

След като определят кой мъж или жена да оберат, крадлите мятат през едната си ръка взетите уж за проба дрехи и се приближават близо до човека. За 40 секунди успяват да му измъкнат всичките пари. Сигналите за джебчийски кражби от търговски центрове в цялата страна главоломно растат в последните седмици.

Имало обаче и много хора, които се отказвали да подават сигнали в РПУ-та. Интересна подробност е, че джебчийките не се плашели от никакви камери за наблюдение. 90% от тях са с криминални досиета и висящи дела.

Коментари

Новини Варна