IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
09:20 | 31 декември 2022
Обновен: 15:38 | 4 май 2024

Следователи протестират в Разград, след като охрана в клуб преби до смърт техен колега

Оказва се, че това не е първият подобен случай

По материала работи: Слав Велев
Следователи протестират в Разград, след като охрана в клуб преби до смърт техен колега

Кадър: Bulgaria ON AIR

Протест на служители на следствения арест в Разград след смъртта на техен колега. 46-годишният Галин Минчев издъхна след жесток побой в нощен клуб в Попово.

Точно в 10 часа колеги на убития излязоха на мирен протест пред сградата на следствието в Разград, предаде Bulgaria ON AIR

"Ние сме с толкова години стаж тук, работим с агресивни хора и сме свикнали на агресии и всеки се сдържа. Не вярвам да е предизвикал нещо, чак да го пребият до смърт. И аз съм работил 20 години с него, нормален, всеотдаен. Винаги се е отзовавал, примерен, върши си работата. Да има справедливо разследване, не да се покрият работите и да има чадър. Да не се прехвърля топката. Да се разбере истината и да се накажат", каза служителят на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" - Красимир Петров.

"Добър човек, много добър. Искаме, който е виновен, да си понесе наказанието", посочи колегата му Светломир Събев.

Според медицинската документация причина за смъртта на 46-годишния мъж е тежка контузия на мозъка след нанесен побой. Негов колега твърди, че преди време е бил потърпевш от охраната на същия нощен клуб.

"Просто трябва да се промени нещо в системата, защото не може човек да отиде да се забавлява на дискотека и в следващия момент да бъде пребит от охраната и да остави три деца, което е много тъжно! Аз също съм потърпевш от тази дискотека. Има досъдебно производство, вече 8 месеца чакам да се случи нещо. Преди 8 месеца се случи с мен подобен инцидент. Ако бяха взели мерки, нямаше да се стигне до този трагичен край. Пак от охраната ме удариха в дискотеката в гръб", разказа Калоян Георгиев.

По случая е образувано досъдебно производство, а близките и колегите на Галин се надяват на бързо и обективно разследване.

Вижте повече в репортажа:

Коментари

Новини Варна