IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
14:00 | 8 януари 2023
Обновен: 16:26 | 18 април 2024

На прага на третия мандат: Какви са политическите нагласи?

"Демократична България" се очертава, като най-желан партньор

По материала работи: Слав Велев
На прага на третия мандат: Какви са политическите нагласи?

Снимката е илюстративна: Черно море/АРХИВ

"Продължаваме промяната" ще върнат на президента неизпълнен втория мандат за съставяне на правителство утре. Кой ще получи третия - решението е на президента.

"Ако третият мандат отиде в "Демократична България", те са наш естествен партньор. Тази хипотеза, при която ГЕРБ и ДПС не искат абсолютно нищо - нито министри, нито областни управители, каквото и да било, тъй или иначе ми се струва доста съмнителна. Да речем, че бъде връчен на БСП, ще ни поканят на среща, ние ще се отзовем на тези срещи и ще говорим по конкретни теми. "Български възход" - това е вариантът, който се говори още от самото начало - да видим дали ще се реализира", заяви Никола Минчев, цитиран от БНТ.

Специално Български възход, ако има мандат, ще разговаря с всички партии, като започнем от най-малката във възходящ ред. В тези разговори смятам, че всички трябва да забравят за червените линии, да ги оставят в една папка и да се говори само по въпросите, които могат да обединят партиите. Всички тези приоритети трябва да се обвържат със срокове, които ние наричаме хоризонт на правителството. В какво реално време могат да бъдат изпълнени и задължително трябва да има коалиционно споразумение", коментира Виолета Комитова, заместник-председател на парламентарната група на "Български възход".

Вижте и още във ВИДЕОТО на Милена Кирова.

Коментари

Новини Варна