IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
България
16:20 | 8 януари 2023
Обновен: 11:08 | 15 април 2024

Пловдив въстана заради Панаира

Протестно шествие премина днес през града под тепетата с викове „Панаира е на Пловдив“, „мафия“ и „оставка“

По материала работи: Слав Велев
Пловдив въстана заради Панаира

Снимка: TrafficNews.bg

Протест в центъра на Пловдив. С викове „Панаира е на Пловдив“, „мафия“ и „оставка“ десетки пловдивчани преминаха в шествие по Главната на Пловдив, пише TrafficNews.bg.

Панаирът е на Пловдив - нека го спасим заедно, присъединете се към мирното шествие, призоваваха организаторите на митинга от гражданската инициатива.

 

Целта на протеста е да промени решението взето на предишната сесия на Общинския съветник, с което общината делегира права на своя представител в общото събрание на "Пълдин Туринвест" Ясен Михайлов да гласува "за" апорта на акциите на Варна в панаира в капитала на дружеството. Притеснението на хората е, че увеличението на капитала може да доведе до еднолично менажиране на Международния панаир, както и че той може да бъде ликвидиран, а теренът - продаден за строителство.

Припомняме, че до момента имаше две сесии по въпроса. На първата взетото решение беше против апорта, а на следващата сесия ГЕРБ и БСП гласуваха обратно – в подкрепа на апорта на акции. Последва нова сесия на 3 януари, но тя се провали заради липса на кворум.

Пред сградата на общината активни граждани изказаха своята позиция и заявиха, че единственият начин да спасят емблемата на Пловдив са масовите протести в града.

Хората заявиха, че утре преди извънредната сесия ще бъдат в сградата на Общинския съвет и ще отстояват исканията си. 

Коментари

Новини Варна