IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
11:30 | 16 ноември 2022
Обновен: 12:22 | 18 април 2024

ВАС реши: Гергов взима акциите на Варна в пловдивския панаир

Така бизнесменът придобива 78% от акциите на Панаира

По материала работи: Слав Велев
ВАС реши: Гергов взима акциите на Варна в пловдивския панаир

Върховният административен съд (ВАС) се произнесе по делото за акциите на Община Варна в Международен панаир Пловдив. Висшите магистрати са отхвърлили решението на Административен съд - Варна, който отхвърли прехвърляне на акциите на морския град от "Международен панаир Пловдив" на дружеството "Пълдин туринвест" с мажоритарен собственик Георги Гергов. Така бизнесменът придобива 78% от акциите на Панаира, предаде "Дарик".

Върховният съдът е решил, че АС Варна не е имал право да се произнася по решението на Общински съвет, а Областният управител на морския град не е имал право да го обжалва. Така решението за апорта на акциите на Варна от Панаира в "Пълдин Туринвест" с мажоритарен собственик Георги Гергов остава в сила.

"На практика обаче ВАС не е разгледал по същество законосъобразността на взетото във Варненския общински съвет решение. Затова и сагата не приключва с това решение", коментира общинският съветник от ДБ в Пловдив Веселина Александрова.

Коментари

Новини Варна