IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
10:15 | 12 януари 2023
Обновен: 17:02 | 4 май 2024

Конфуз: Депутат от ПП-то с нерегистриран "Смарт", спрян е, глобен е!

Милен Матеев карал нерегистрирана кола

По материала работи: Слав Велев
Конфуз: Депутат от ПП-то с нерегистриран "Смарт", спрян е, глобен е!

Милен Матеев/Снимка: 24 часа

Депутатът от "Продължаваме промяната" Милен Матеев е бил засечен зад волана на нерегистриран автомобил във Велико Търново. За случая потвърдиха от ОД на МВР в града, предаде "24 часа".

На 10 януари полицейски патрул е спрял за проверка на бул. "България" в старата столица "Смарт" с временни регистрационни табели.

Униформените установили, че има нередност в регистрацията на возилото. Едва по-късно разбрали, че всъщност човекът зад волана е депутатът от "Продължаваме промяната" и зам.-председател на парламентарната комисия по правни въпроси Милен Матеев.

На народния избраник е съставен акт по Закона за движение по пътищата, който той не е оспорвал, нито е парадирал със статута си.

Обяснил на полицаите, че току-що е купил мини колата на старо и отивал към КАТ, за да я регистрира. Докарали му я от автокъща във Варна на собствен ход, имала временни номера и Матеев решил, че няма пречка да се придвижи до пункта за регистрация.

Макар да е юрист, той твърдял, че не знае, че временните табели могат да се ползват само от фирмата продавач.

Така попаднал в конфузната ситуация.

В сряда Милен Матеев не бе открит за коментар. Отхвърляше обажданията, но пред близки споделил, че всичко е изяснено и колата вече е регистрирана.

Коментари

Новини Варна