IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
09:15 | 19 януари 2023
Обновен: 12:41 | 28 март 2024

Държавата си взима "златния гьол" – пръскането на колите пълни бюджета

Това решение е взето на заседанието на Министерския съвет в сряда

По материала работи: Слав Велев
Държавата си взима "златния гьол" – пръскането на колите пълни бюджета

ГКПП "Капитан Андреево"/Снимка: bTV

Правителството ще даде на държавна компания да извършва дезинфекция на преминаващите през граничните пунктове превозни средства. Това решение е взето на заседанието на Министерския съвет в сряда.

Всъщност решението се отнася за граничните пунктове на границата ни с Турция, уточниха от Министерството на земеделието. Един от тях е именно "Капитан Андреево", където е и проблематичният "златен гьол". Още миналата седмица земеделският министър Явор Гечев увери, че договорът с частната фирма, която в момента извършва дейността, няма да се подновява, след като изтече след два месеца, пише "24 часа". 

Министърът на земеделието трябва да създаде междуведомствена работна група с представители на министерствата на земеделието, на вътрешните работи, на финансите, на транспорта, на икономиката и индустрията, Агенция „Митници", НАП и Българска агенция по безопасност на храните. Тя трябва да извърши анализ за необходимата материална база, финансови средства, персонал, информационни ресурси и други с оглед предприемане на необходимите действия за изпълнение на дейността от Закона за ветеринарномедицинската дейност от публично предприятие.

На изпълнителния директор на БАБХ пък се възлага да предприеме необходимите действия за възлагането на дейността по дезинфекция на публично предприятие.

Коментари

Новини Варна