IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
10:00 | 19 януари 2023
Обновен: 10:15 | 19 април 2024

Мандат до откат! БСП кани лидери, мисли, крои кабинет. Инак вот на 2 април

Нинова с пет въпроса към партиите

По материала работи: Слав Велев
Мандат до откат! БСП кани лидери, мисли, крои кабинет. Инак вот на 2 април

Корнелия Нинова няма да бърза с връщането на мандата. Това се разбрало по време на Националния съвет, коментираха участници в него. Без дебати и дискусии пленумът дал мандат на лидерката за провеждане на лидерска среща, която щяла да е обща, а не с всеки партиен лидер поотделно. Не била излъчена група за преговори, Изпълнителното бюро щяло да я определи.

Според източници на “Труд news” БСП щели да държат мандата достатъчно дълго, така, че президентът Румен Радев да може да насрочи извънредните парламентарни избори за 2 април.

Първата стъпка ще бъде покана към лидерите за обща среща, на която ще бъдат поставени пет въпроса - има ли политическа воля и желание за съставяне на кабинет, какви задачи да се възложат на правителството и с какъв срок да бъде то, политическо, експертно или смесено, както и какъв да бъде форматът за взимане на решения в една сложна конфигурация, съобщи след пленума Нинова.

“Ще се види дали има желание или просто се демонстрира такова, за да се прехвърли отговорността за предсрочни избори на един или друг. Ние не бихме искали това да се случва, искаме честен и открит разговор. И представяне пред обществото на фактите. Ако имаме различия и не можем да се съберем - да го обявим”, категорична беше Корнелия Нинова.

Коментари

Новини Варна