IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
09:45 | 20 януари 2023
Обновен: 10:33 | 28 април 2024

Борисов сяда днес на масата на Нинова: Какви са шансовете за кабинет?

"Продължаваме промяната" и ДБ загърбиха БСП

По материала работи: Слав Велев
Борисов сяда днес на масата на Нинова: Какви са шансовете за кабинет?

БСП свиква утре лидерска среща за разговори с останалите парламентарно представени партии, за да обсъдят третия мандат за съставяне на правителство. Доскорошните партньори в управлението - "Продължаваме промяната" и "Демократична България", вече отказаха да участват в обща среща на лидерите. 

Последният опит за съставяне на правителство в рамките на 48-ото Народно събрание започва официално утре. На лидерската обаче ще се явят едва три партии - ГЕРБ, ДПС и "Български възход". От ГЕРБ са категорични, че няма да подкрепят правителство на БСП, предаде Bulgaria ON AIR.

Нинова призна, че е умерен оптимист, а Кирил Петков твърдо държи на позицията, че няма да са част от коалиционно правителство. Христо Иванов отсече, че отиваме на избори.

Две години след като Борисов слезе от власт, той ще седне на масата за преговори с лидера на БСП Корнелия Нинова. Срещата ще уважат ДПС и "Български възход", които все още остават умерени оптимисти за разговорите. 

От "Възраждане" остават на категоричната позиция, че няма да подкрепят третия мандат, няма и да се явят на срещата. 

"Получихме вече покана, но няма да отидем. Няма смисъл, виждаме се всяка сряда, резултат няма", заяви Костадин Костадинов.

Така, въпреки оптимизма на някои от партиите, шансовете за реализиране на третия мандат са равни почти на нула.

Вижте повече в репортажа на Борислава Алексова.

Коментари

Новини Варна