IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
16:45 | 23 януари 2023
Обновен: 10:16 | 19 април 2024

Оперираха нападнатия в Охрид българин

НС се събира извънредно утре, ще изслуша външния министър за побоя

По материала работи: Слав Велев
Оперираха нападнатия в Охрид българин

Снимка: ВМА/АРХИВ

Оперираха нападнатия секретар на българския клуб "Цар Борис III" в Охрид Християн Пендиков във Военномедицинска академия, съобщиха от Министерството на отбраната.

С интервенцията ще стабилизират долната му челюст. Медицинският екип е от специалисти на Отделение „Орална хирургия“ на ВМА с ръководител д-р Атанаска Чешмеджиева.

Състоянието на пациента е стабилно, без опасност за живота. Християн Пендиков остава за лечение и наблюдение в болничното заведение.

По повод побоя над него във Външно министерство бе привикан македонския посланик Агнеза Руси Поповска. На посещение дойде и външния министър на РС Македония Буяр Османи.

Народното събрание ще заседава извънредно на 24 януари 2023 г. от 10.00 часа.

Разпореждането за свикване на заседанието е на председателя на Народното събрание Вежди Рашидов и е на основание чл. 78, т. 1 от Конституцията на Република България, посочват от пресцентъра на НС.

В дневния ред на заседанието е включено изслушване на служебния министър на външните работи Николай Милков във връзка с поредния случай на физическо посегателство над българи и български граждани в Република Северна Македония.

Програмата предвижда Народното събрание да проведе и разисквания по питане към служебния министър на околната среда и водите Росица Благова за премахване на 9000 тона незаконни отпадъци в град Плевен и парламентарен контрол.

Преди това депутатите ще обсъдят законопроект за денонсиране на Споразумението за основаването на Международната инвестиционна банка и на нейния устав и на Споразумението за организацията и дейността на Международната банка за икономическо сътрудничество и ще разгледат на второ гласуване на промени в Закона за българския жестов език.

Коментари

Новини Варна