IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
13:30 | 24 януари 2023
Обновен: 13:52 | 18 април 2024

Турски тираджия профуча дрогиран на Петрохан. Едва го спряха катаджиите

На нарушителя са съставени три акта

По материала работи: Слав Велев
Турски тираджия профуча дрогиран на Петрохан. Едва го спряха катаджиите

Снимката е илюстративна/АРХИВ

Тежкотоварен камион „Волво“ с прикачено ремарке е спрян принудително по пътя от София за Монтана през старопланинския проход Петрохан, по който е забранено преминаването на автомобили с тегло над 12 тона. При тест с дрегер за наркотици било установено, че шофьорът кара под въздействието на амфетамини, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

При подаден сигнал със стоп палка от патрул на РУ-Берковица в километър 55 в прохода шофьорът не спрял, а ускорил движението и се наложило да бъде спрян принудително от полицията. Установено било, че ТИР-ът е с турска регистрация, а зад волана е 33-годишен турски гражданин, който е задържан за денонощие в ареста на РУ в Берковица. На нарушителя са съставени три акта – за неизпълнение на полицейско разпореждане, за шофиране след употреба на наркотици и за преминаване по забранен за тежкотоварни автомобили път.

Срещу него е образувано досъдебно производство.

Коментари

Новини Варна