IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
14:45 | 4 февруари 2023
Обновен: 09:05 | 29 март 2024

Борисов поиска оставката на кмета на Пловдив. Димитров ще мисли

Лидерът на ГЕРБ почете паметта на Гоце Делчев и "захапа" K&A по македонския въпрос

По материала работи: Слав Велев
Борисов поиска оставката на кмета на Пловдив. Димитров ще мисли

Кадър и ВИДЕО: YouTube

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска оставката на кмета на Пловдив Здравко Димитров за несправяне с проблемите в града. Това обяви той пред актива на партията в хотел "Империал".

"Единственото, което сме казали от първия ден е, че това е стадион, на който трябва да се играе финал. Кметът каза, че излиза в отпуска да си обърне внимание. Ако бях аз щях да му искам оставката незабавно. С парите, които осигурихме си създаваме ядове заради някакви. Още по-лошо обвиняват партията в корупция", каза лидерът на ГЕРБ.

"Преди месец и половина на стадиона на Ботев казах, че тогава няма да е кмет повече. Веднъж се месих за пробив, за Панаира, за стадиони. Аз не съм Ви кмет. Той не се справи и ни създаде проблем. Срещнат се и с двата фенклуба. За радост те още имат доверие към нас. Ангажиментът към партията би било да си подадат оставката. Има възможност Общинския съвет да контролира кмета. Да, има хора от фенклубовете, които да съгласуват средствата за стадионите. Заради подобни хора, които абдикират от отговорност, се стига до тук. Всеки път е едно и също. Качеството става още по-лошо, а ние не сме зидаро мазачи", заяви Борисов.

"Ако Зико ми е приятел трябва да отиде и да си депозира оставката. Днес трябва да има решение за кандидат за кмет на Пловдив. За разлика от тези момчета аз съм бил кмет на София два пъти мажоритарно избран. На следващия ден отиваш при 61 общински съветници. Две години в България не се строи нищо от това, което ни сме подсигурили. В случая ми е важно партията да е направила добро за Пловдив", допълни Бойко Борисов.

Димитров изпрати позиция, от която става ясно, че не смята да се разделя с поста си. Поне засега.

“Избран съм от пловдивчани, не назначаван, за да ми се иска оставка. Това искане ми идва като гръм от ясно небе. Ще обмисля в следващите дни какво да направя. Дебатът за Пловдив трябва да се води с гражданите и в Общинския съвет, а не на партийни сбирки", коментира Здравко Димитров.

"Не съм забърквал бакии. От самото начало на мандата започнахме с много важни и трудни проекти като Водния цикъл, обектите по ОП “Региони в растеж", пробива под Гарата и бъдещето на Бетонния мост, които бяха фатално забавени от предшественика ми и вкарани в риск. Управлявам отговорно с всички сили и умения - мои и на екипа ми. Казусът със стадионите на “Ботев" и “Локомотив" не е мой или на Пламен Райчев. Всички искахме двата стадиона да се построят и всички бяхме наясно, че осигурените първоначално пари няма да стигнат. Някои хора обаче явно използват проблема с политически цели. Същото се случва и в дебата за Панаира. Аз имам план как да спася Панаира за Пловдив и то с дипломация, а не с войни. Имаме много важна работа за вършене, виждате на колко фронта се строи в Пловдив. Безотговорно ще е да оставим града на автопилот в този момент", завърши кметът.

Междувременно Бойко Борисов отдаде почит пред паметта на Гоце Делчев. Той сподели архивна снимка във фейсбук профила си от предишно поклонение пред гроба на Гоце Делчев.

"Днес се навършват 151 години от рождението на големия български революционер и македонски комита Гоце Делчев, дал живота си за освобождението и автономията на Македония и Одринска Тракия. Гоце Делчев е символ на общата история, която свързва и днес народите на Северна Македония и България!", написа лидерът на ГЕРБ.

По-късно днес Борисов ще бъде на посещение в Пловдив.

Целта на визитата най-вероятно са стадионите на Ботев и Локомотив, съобщи trafficnews. Припомняме, че има сериозни драми около двата стадиона. 

Вчера фенове на Локомотив поискаха да бъде изтеглена точката за гласуване за допълнителни средства за Колежа на Общинския съвет през следващата седмица. 

След срещата между феновете и кмета Здравко Димитров стана ясно, че в понеделник ще има нова среща вече и с феновете на Ботев. 

От Локомотив искат допълнителните средства за двата стадиона да бъдат гласувани в една точка на Общинския съвет. 

Феновете на Ботев излязоха на протест през тази седмица и поискаха да бъдат изпълнени три точки, за да може Колежа да бъде завършен напълно и с козирка на всичките сектори. 

Коментари

Новини Варна