IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
11:40 | 7 февруари 2023
Обновен: 15:11 | 25 април 2024

Кокошки в наше село снасят не какви да е, а... зелени яйца ВИДЕО

Имат по-нисък холестерол и са по-полезни

По материала работи: Ставри Таргов
Кокошки в наше село снасят не какви да е, а... зелени яйца ВИДЕО

Кокошки в ловешко село снасят зелени яйца. Новината бързо обиколи цялата община. На вкус били същите като обикновените. Странните кокошки се появили случайно в дома на Невена Дойчинова от Български извор. Предполага, че са от екзотичната порода Араукана.

"Не мога да кажа породата, приятел ми дадe яйцата", каза Невена.

Кокошките не са трудни за отглеждане и не изискват специална храна. Живеят заедно с останалите в един кокошарник. "Запарвам хляб, жито, царевица и пасат в градината - като всяка една нормална кокошка", сподели още Невена.

В света са известни само няколко породи кокошки, които снасят цветни яйца. Повечето са от Южна Америка. Новината за появата на странните пернати в двора на Невена бързо се разнася из целия район.

"Малко съм притеснена. Не съм изпадала в такова положение на заинтересованост от медиите", коментира собственичката на кокошките.

Невена казва, че зелените яйца имат по-нисък холестерол и са по-полезни. На вкус са същите като обикновените. И подчертава, че яйцата не се продават, но се подаряват, съобщава Bulgaria ON AIR.
 

Коментари

Новини Варна