IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
10:45 | 13 февруари 2023
Обновен: 22:12 | 28 април 2024

Ръст на ранните записвания на германци за лятна почивка у нас

Увеличението е до 20% спрямо миналата година

По материала работи: Слав Велев
Ръст на ранните записвания на германци за лятна почивка у нас

Снимка: Министерство на туризма

Ръст на ранните записвания за лятна почивка в България се отчита при отделни немски туроператори. Увеличението е до 20% в сравнение със същия период на миналата година. Това стана ясно след серия от двустранни срещи между германски и български представители на туристическия сектор през миналата седмица. Инициативата на Министерството на туризма стартира от Берлин и обиколи градовете Лайпциг, Мюнхен, Франкфурт на Майн, Дуисбург и Дюселдорф. 

Българската делегация проведе срещи с над 300 потенциални партньори. Германските туристически агенции подчертаха, че от съществено значение е разширяването на летателната програма и осигуряването на допълнителни седалки към България.

През миналата година близо 15% от всички реализирани нощувки в страната са от немски туристи, а най-предпочитаните от тях дестинации са Варна, Несебър, София, Балчик, Поморие и Созопол. Средният престой на германците е между 4,5 и 4,7 дни.  

Това е второто подобно т. нар. „роудшоу“ с поредица от професионално ориентирани срещи на бизнес делегацията ни след проведеното в Полша в края на миналата  година, а следващото ще е в Израел.

Коментари

Новини Варна