IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
България
16:23 | 17 февруари 2023
Обновен: 14:48 | 28 април 2024

Трагедия! 18 души се задушиха в камион край София

Мигрантите са били превозвани в тайници на тир

По материала работи: Слав Велев
Трагедия! 18 души се задушиха в камион край София

Кадър: бТВ

Трагедия с мигранти край София. По данни на Софийската спешна помощ 18 души са се задушили, докато са били превозвани в тайници на камион.

Изпратени са линейки и няколко патрулни автомобила на полицията, както и служители от столичната аварийна служба.

Пет екипа работят на терен с ранените, които са с обгазявания. Най-малко 10 души са ранени и спешните медици им оказват помощ на място. В много тежко състояние са 14 души, предаде bTV. Двама от тях са откарани в „Пирогов“, двама в „Света Анна“ и двама във ВМА.

Kамионът е бил изоставен край пътя. Неговият шофьор и собственик не е открит.

Сигналът в МВР е постъпил около 14.15 часа, за изоставен товарен автомобил в землището на село Локорско и група хора около него. Няма данни за пътен инцидент, съобщават от полицията. По първоначална информация камионът е превозвал незаконно мигранти – общо около 40 души, които били укрити в изграден тайник под превозван дървен материал. Според данните към момента 18 от тях са починали. Част от оцелелите биват транспортирани към болница за оказване на медицинска помощ.

Коментари

Новини Варна