IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
14:45 | 8 март 2023
Обновен: 13:21 | 24 април 2024

6 г. затвор за краваря, отвлякъл и блудствал с дете в Добрич

40-годишният мъж се възползва от право си на съкратено съдебно следствие

По материала работи: Слав Велев
6 г. затвор за краваря, отвлякъл и блудствал с дете в Добрич

Снимка: ПроНюзДобрич/АРХИВ

Съдът призна за виновен и осъди ефективно мъж, извършил блудствени действия с малолетно дете и противозаконно лишил го от свобода, по обвинителен акт на Районна прокуратура - Добрич

40-годишен мъж, извършил блудствени действия с малолетно дете и противозаконно лишил го от свобода, беше признат за виновен и осъден ефективно. С.М. беше предаден на съд с обвинителен акт на Районна прокуратура - Добрич през месец януари за извършени от него две престъпления - по чл.149, ал. 1 и по чл. 142а, ал. 3, т. 1 от НК.

Районен съд – Добрич определи подсъдимият да търпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 9 години. Мъжът се възползва от право си по закон делото срещу него да се гледа при условията на съкратено съдебно следствие, признавайки изцяло фактите и обстоятелствата от обвинителния акт.  В този случай съдът е задължен да намали с една трета наказанието и след редуцирането подсъдимият ще бъде лишен от свобода за период от 6 години, които ще изтърпи при строг режим.

Деянието е извършено на 3 август 2022 година. Пострадалото дете било обявено за издирване, тъй като изчезнало от централната част на Добрич. Момиченцето се намирало там заедно със своите две сестри. Трите деца били сами, тъй като майка им, която ги отглеждала сама, работела в к.к. Албена и в този ден била на смяна.

Момиченцата често просели и именно така подсъдимият успял да отведе със себе си едно от тях. Той се възползвал от това, че то отишло да му иска пари. Дал му лев и го завел да му купи сладолед. Спечелил доверието му, 40-годишният мъж повел детето към село Плачи дол, където живеел и работел. Около 16:00 часа го оставил в постройката, която обитавал, и го заключил. Върнал се няколко часа по-късно и, тъй като детето плачело и искало да си тръгва, той го завързал. Преди да заспят С.М. извършил блудствени действия спрямо малолетното момиченце.

Пострадалото дете било открито на 4 август 2022 година в централната част на Добрич, отново само. То било оставено там от обвиняемия, а самият той изчезнал. След като била установена неговата съпричастност към случилото се мъжът бил задържан.

Присъдата на Районен съд – Добрич подлежи на обжалване и протест пред Окръжния съд в града.

Коментари

Новини Варна