IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
България
09:00 | 28 март 2023
Обновен: 00:52 | 24 април 2024

Нова бомбена заплаха в училища у нас

Евакуираха столичното 22-ро школо

По материала работи: Слав Велев
Нова бомбена заплаха в училища у нас

Снимката е илюстративна/Кадър: bTV

Нова бомбена заплаха е отправена към училища в България днес, научи ИА "Черно море". Това става само ден, след като евакуираха децата в София, Бургас и Варна, заради серията бомбени заплахи в десетки учебни заведения в понеделник. Електронните писма тогава бяха от името на Егор Синянский и непозната организация. Експерти от отдел "Киберпрестъпност" към ГДБОП са проследили IP-адреса на изпращача. Установено е, че той не е български.

В канала си в Telegram организацията, която е подател на мейлите, прокламира омраза срещу човечеството и децата. От училищната управа преценяваха на място дали е нужна евакуция или занятията могат да бъдат продължени.

Днес за 24 часа бе изпразнено столичното 22-ро училище в София, съобщи по bTV директорката. Тя е действала по указания на полицаите от IV РУ в столицата. Сигналът е бил подаден от мъжки глас по телефона. Той е отправил заплаха към няколко училища в столица, уточни директорката без повече подробности.

Коментари

Новини Варна