IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
11:20 | 5 април 2023
Обновен: 20:40 | 25 април 2024

Гълъб Донев: Справихме се с организацията на вота

Въпреки трудностите и необмислените промени в ИК, отново успяхме да организираме изборите, заяви служебният премиер

По материала работи: Слав Велев
Гълъб Донев: Справихме се с организацията на вота

Гълъб Донев/Снимка: АРХИВ

Въпреки трудностите, включително и заради прибързаните и необмислени промени в изборното законодателство, служебния кабинет отново се справи с неговата част от отговорността за организацията на вота. Това заяви служебният министър-председател Гълъб Донев в началото на заседанието на Министерски съвет, предаде БНТ.

Той поздрави за добрата работа министрите, пряко ангажирани с организацията на вота - Иван Демерджиев, Николай Милков и Георги Тодоров и изтъкна, че служебният кабинет ще продължи с активната работа по основните проблеми у нас до формирането на редовно правителство.

"След поредния вот живеем отново между две хипотези - ще има ли редовно правителство или не. Докато това се изясни, ще припомня, че България има действащо правителство, макар и служебно. Продължаваме да работим по проблемите на хората с очакване за конституиране на редовно правителство. Министерство на финансите работи по бюджета и по закон трябва да го внесе в края на април. Ако към края на април преговорите за правителство продължават, Министерство на финансите ще изпълни и тази своя отговорност. Ще внесем в 49-ото Народно събрание и редица ключови законопроекти, сред които и реформите по Плана за възстановяване и устойчивост", заяви Донев.

Коментари

Новини Варна