IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
15:38 | 5 септември 2014
Обновен: 10:19 | 10 юли 2024

Жълт код! Продължават силните валежи в части от страната

Жълт код! Продължават силните валежи в части от страната

По материала работи: Деян Михайлов
Жълт код! Продължават силните валежи в части от страната

Продължават интензивните валежи в северозападните райони и западната половина на Горнотракийската низина. В останалата част от страната валежите ще са с тенденция на отслабване и спиране, съобщиха от Министерството на околната среда и водите. По данни на метеоролозите през нощта и утре сутринта по-интензивни ще са валежите в Северозападните райони и западната половина на Горнотракийската низина 30-40 л/кв.м, като локално може да достигнат и до 50 л/кв.м., като и за 6 септември продължава да е в сила жълтия код за седем области.

Това са Видинска, Врачанска, Монтанска, София Област, Ловешка, Пазарджишка и Пловдивска. В тези области по-интензивни ще са валежите през нощта срещу 6 септември и на 6-ти до обяд. Количества за денонощието ще са около 15-25 л/кв.м., локално до 40-50 л/кв.м.

В останалата част от страната кодът е зелен и валежите ще са с тенденция на отслабване и спиране, с очаквани сумарни количества между 5 и 15 л/кв.м.

 

Коментари