IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
10:15 | 13 април 2023
Обновен: 04:42 | 5 май 2024

НС се разпусна за Великден без да си избере председател

Искам да направя правителство с ПП-ДБ, заяви Бойко Борисов

По материала работи: Слав Велев
НС се разпусна за Великден без да си избере председател

Изборът на председател на Народното събрание се отлага за след Великден. Председателстващият заседанието Вежди Рашидов обяви, че следващото заседание ще е в сряда в 10 часа.

След фалстарта с избора на председател на 49-ото Народно събрание и днес продължават разговорите по законодателните приоритети на парламентарните сили. Вчера стана ясно, че изборът на председател на практика ще зависи от тях.

Тази сутрин лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че иска да направи правителство с ПП-ДБ.

"Имаме много ясни задачи - правителство между тези две партии, правим всичко възможно, въпреки Атанас Атанасов. Днес ще направим 2 комисии от двете груп - ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ - правна и финансово-бюджетна, за да разгледаме бюджетна програма. Нашият основен приоритет е правителство между ГЕРБ и ПП. Готови сме на много компромиси", заяви Бойко Борисов.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков заяви, че се надява да бъде направена следващата стъпка с излъчване на работни групи от ПП-ДБ и от ГЕРБ, които да обсъдят заложената като основа законодателна програма, за да се прецени дали вариантът с ротационното председателство на НС може да сработи с реален смисъл. В отговор на въпрос на БНТ дали може да се намери съгласие за правителство Петков уточни, че става въпрос единствено за обща законодателна програма.

Коментари

Новини Варна