IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
09:25 | 8 юни 2015
Обновен: 10:20 | 20 април 2024

100 пъти им казах... Премиерът президент не ще да е

"Когато Делян Пеевски напусне ДПС, тя ще стане удобна за разговор"

По материала работи: Деян Михайлов
100 пъти им казах... Премиерът президент не ще да е

Премиерът Бойко Борисов за пореден път обяви, че няма амбиции за стола на Росен Плевнелиев на президентските избори догодина.

"100 пъти им казах, че нямам никаква идея да се кандидатирам за президент", категоричен бе той пред Нова тв.

Премиерът настоя, че Лиляна Павлова няма да кандидат за кмет на София, защото "Данчето се справя прекрасно“.

По думите му кметовете на ГЕРБ за големите градове са ясни.

"Портних е за Варна, Митко Николов за Бургас, Тотев в Пловдив...", обобщи Бойко Борисов.

На въпроса за купуването на гласове, премиерът изтъкна, че не трябва да се правят опити наново да се поправя законът, а той да бъде спазван.

"Винаги следя ГЕРБ на кое място е в ромските махали", каза Борисов и настоя, че няма да се съгласи с твърденията, че управляващите са се втренчили в ромските имоти в Игнатиево с предизборна цел.

"Ако минем през кварталите "Бояна", "Драгалевци", "Симеоново",там със сигурност има много по-големи къщи на социалнослаби или никога не работели хора. Това е единственото, с което не съм съгласен. Поинтересувах се с човека, който отговаря за Комисията за конфискация – два имота с две къщи са запорирани и съм убеден, че този път ще се стигне до конфискация", допълни той.

Попитан, дали има политическо покровителство на схемата и дали знае за коя партия са купувани гласове, Борисов отвърна: "Интересувам се и ако погледнете, че след всички избори, когато даваме пресконференция и имаме всички данни аз чета, колко висшисти, колко хора без образование са гласували за ГЕРБ, ДСП, БСП. Чета винаги в ромските махали ГЕРБ на кое място е и кои са първите. Има огромни гета, където сме трети и четвърти", пресметна той.

Според него Патриотичният фронт и Реформаторският блок нямало сега да управляват и да са на власт, ако ДПС не са гласували с ГЕРБ плоския данък.

"Ако данъците не бяха останали същите, ГЕРБ излизаше от властта", изтъкна премиерът.

Той посочи, че когато Делян Пеевски напусне ДПС, тя ще стане удобна за разговор с другите партии: "В този момент няма партия, която да не им каже: Добър ден! и да не си понесе негативите".

Министър-председателят се похвали, че в бюджета са събрани над 2 милиарда повече от предишен период.

"Това се дължи на цялата система, която създадохме. Вече се наблюдава всеки ТИР при влизането на границата чрез видеокамери. Всяка една цистерна се проследява с GPS", отчете Борисов.

Той изтъкна, че кабинетът му има успехи и в борбата срещу контрабандните цигари и алкохола менте.

"Какво се случва с премиера Понта в Румъния? Нима мен тук не ме разхождаха 15 години по прокуратурата, проверяваха ме за какво ли не", допълни Борисов.

"Не сме избрали ние Сотир Цацаров. Избра го Висшият съдебен съвет. Ако го бях избрал аз, нямаше да ни разкарват с Цветанов. Нашият прокурор е напълно независим по смисъла на своята работа. Също като в Румъния и у нас той не е подчинен на управляващите", изтъкна той, като допълни, че всяка събота главният прокурор разговаря не само с него, а и с още редица високопоставени лица.

Бойко Борисов настоя, че откакто е станал премиер, е направил всичко възможно парите от КТБ да бъдат изплатени на вложителите на банката.

"Всичко, което трябваше да се направи там, е направено по най-добрия начин. За 4 години имах 4 срещи с Цветан Василев, всички ги помня много добре. Съберете, ако искате всички хора, които могат да говорят срещу мен, поканете ги".

По думите му, ако Орешарски и Чобанов са си били на мястото си, КТБ е щяла много по елегантно да се оздрави и да се продаде.

"Прокуратурата работи много активно за фалита на КТБ", коментира Борисов, като заяви, че се надява, същите действия да бъдат предприети спрямо Пламен Орешарки, Петър Чобанов и Иван Искров.

"Вече 15 години ме имитират, на чужд гръб е лесно да се смее човек", отвърна той по повод рубриката "Фейс Бойко" с участието на актьора Ненчо Балабанов.

Коментари

Новини Варна