IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
16:55 | 15 май 2023
Обновен: 17:33 | 28 април 2024

Нинова: Прекратяваме разговорите за първи мандат

ГЕРБ сбъркаха концепцията за съставяне на правителство, заяви лидерът на БСП

По материала работи: Слав Велев
Нинова: Прекратяваме разговорите за първи мандат

Снимка и ВИДЕО: БНТ

БСП прекратяват разговорите с ГЕРБ-СДС за първия мандат, заяви лидерът на партията Корнелия Нинова след днешната среща между двете партии.

"ГЕРБ сбъркаха концепцията за съставяне на правителство в този труден момент. Винаги сме мислели, че трябва да дадем всичко от себе си за да има България, редовно правителство и работещ парламент, но Борисов извади партиен кандидат. Той излезе със свои задачи и приоритети. Смятаме, че това беше грешка". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

Тя поиска среща между всички и извеждане на пет национални задачи. 

"Днес не получихме никаква ясна представа какво правителство, с какви пет задачи. Срокът беше само ясен - една година. Вече е връчен мандатът и съм сигурна, че кой няма яснота за какво става дума. Ето защо взехме решение в нашето изпълнително бюро и ръководството на групата - прекратяваме разговорите с ГЕРБ за първи мандат - нито за участие, нито за подкрепа".

Левицата ще настоява за среща между всички партии, извеждане на пет национални и надпартийни задачи, определяне на срок на действие на правителство и чак след това коментар на състава му.

"Смятаме, че ГЕРБ сбъркаха концепцията за съставяне на парвителство в този труден момент. Винаги сме смятали, че трява да дадем всичко от себе си, за да има България редовно правитество и работещ парламент, но г-н Борисов излезе с партиен кандидат, а той - със собствени задачи и приоритети".

Коментари

Новини Варна