IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
16:14 | 19 май 2023
Обновен: 02:36 | 26 март 2024

Агенцията по вписванията обжалва решението за Пловдивския панаир

В определението си съдия Симеон Захариев подчерта, че решението не подлежи на обжалване

По материала работи: Слав Велев
Агенцията по вписванията обжалва решението за Пловдивския панаир

Агенцията по вписванията /АВ/ е обжалвала решението, с което Окръжен съд - Пловдив отмени отказа на агенцията за вписването на варненските акции в капитала на дружеството „Пълдин туринвест“ в Търговския регистър, това съобщиха за Радио Варна от АВ. В определението си съдия Симеон Захариев подчерта, че решението не подлежи на обжалване.

От Агенцията по вписванията обаче се позовават на чл. 25, ал. 4 от Закона за Търговския регистър: "Съдът разглежда жалбата в състав от един съдия в закрито заседание по реда на глава двадесет и първа "Обжалване на определенията" от Гражданския процесуален кодекс. Решението на съда подлежи на обжалване в 7-дневен срок от съобщаването му на жалбоподателя и на агенцията пред съответния апелативен съд, чието решение е окончателно."

Преди дни Окръжният съд отмени като незаконосъобразен отказа на длъжностно лице от Агенцията по вписванията да впише в регистъра увеличаването на капитала на дружеството от близо 178 млн. на над 194 млн. лв.  с 16-те хиляди акции на Община Варна от „Международен панаир Пловдив“ АД и прехвърлянето им на „Пълдин туринвест“ съгласно проведеното през януари извънредно общо събрание на акционерите. 

По-рано през тази седмица, в интервю за Радио Варна, пловдивският общински съветник от „Демократична България“ Веселина Александрова подчерта, че има правна възможност решението на съдия Захариев да бъде обжалвано. „Има съдебна практика в това отношение, която дава основание да се стигне до такова обжалване“, подчерта Веселина Александрова.

По Жалбата на Агенцията по вписванията трябва да се произнесе Апелативния съд в Пловдив.

Коментари

Новини Варна