IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
17:00 | 5 април 2023
Обновен: 22:24 | 27 април 2024

Георги Гергов спечели делото за Панаира

Бизнесменът-политик може да придобие контрол от 79% от акциите в дружеството

По материала работи: Слав Велев
Георги Гергов спечели делото за Панаира

Копие от решението по делото/Снимка: Фейсбук/Стела Николова

Пловдивският Окръжен съд отхвърли жалбата на Община Пловдив срещу вдигането на капитала на смесеното дружество „Пълдин Туринвест” с акциите на Варна в „Международен Панаир – Пловдив”.

Градските власти са загубили делото, като по този начин Георги Гергов може да придобие контрол от 79% от акциите в Панаира, след като Община Варна апортира акциите в смесеното дружество.

"Пловдивски окръжен съд постановява решение в полза на Гергов, като определя само упълномощаването на представителя на Общински съвет-Пловдив за легитимно решение.

В същото време прокуратурата казва, че упълномощаването на кмета на Варна от ОбС-Варна да върне акциите от Панаира на държавата е само пожелателно. Демек, ако иска кмета.

Остава едно горчиво чувство, че упълномощаването се използва само ако е в интерес на Гергов", написа в социалната мрежа лидерът на ПП/ДБ по преференции във Варна Стела Николова.

Тя успя да се пребори за депутатско място и ще измести втория в листата д-р Ивайло Митковски с нейните 3 862 гласа.

Коментари

Новини Варна