IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
09:04 | 31 май 2023
Обновен: 02:50 | 28 април 2024

Борисов: Няма да си дам имунитета

Всичко това се прави, за да няма правителство и защо подхванахме съдебната реформа, смята лидерът на ГЕРБ

По материала работи: Слав Велев
Борисов: Няма да си дам имунитета

Кадър: БНТ

Няма да си дам имунитета. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Бориосв и обяви, че не притежава имот в Испания. Коментарът му дойде след като вчера прокуратурата пориска имунитета му заради разследване по казуса "Барселонагейт". Той беше категоричен, че няма да даде имунитета си, тъй като разчита атаките срещу него и ПП-ДБ като опит да се провали съставянето на правителство.

"Трябва да си сляп да не виждаш какво се случва. Вчера ли министъра разбра за мъртвите души. Защо вчера поискаха моя имунитет? Целта е да няма правителство. Трябва да има правителство с нормално мнозинство. Днес ще се видим пак с ПП и ДБ , защото хаоса е огромен. Съдебната реформа си им цена. Ние приехме закона за контрол на главния прокурора и започнаха атаката по партията на промяната. Изтече записа… аз не мога да говоря за ДПС. Преди една седмица казаха, че трябва да има мнозинство. Те трябва да бъдат въвлечени, за да има конституционно мнозинство", каза Борисов, цитиран от БНТ.

Според него изтичането на записа от Националното заседание на "Продължаваме промяната" не е случайно.

"Кога някой си е давал имунитета и му е назначавана охрана? Трябва да погледнем и от тази гледна точка", попита Борисов.

Коментари

Новини Варна