IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
08:40 | 4 юни 2023
Обновен: 02:26 | 25 април 2024

Петдесетница e - Рожденият ден на Христовата църква

Днес отбелязваме Международния ден за защита на децата

По материала работи: Слав Велев
Петдесетница e - Рожденият ден на Христовата църква

Църквата отбелязва Петдесетница. Денят от древни времена се смята за рожден ден на Христовата църква.

На Петдесетница повярвалите в Христос бил дарен Светият Дух, който слязъл над апостолите във вид на огнени езици. Веднага божественият огън пламнал в душите на апостолите и изпълнени с благодат те започнали да прославят величието на Бога, като заговорили на различни, непознати за тях дотогава чужди езици. Това им дало бодрост, сила и мъжество да отидат по всички краища на света да проповядват Евангелието и с готовност да отдадат и живота си за Христовата вяра. След този ден апостолите постановили християните да възпоменават това велико събитие, слизането на Светия Дух, всяка година на този ден.

Днес отбелязваме Международния ден за защита на децата, жертви на агресия. Като най-беззащитни, децата са най-честата жертва на насилие в семейството, в училище, на улицата... Последствие това рефлектира върху обществото, защото децата могат да копират подобно поведение и от своя страна да се превърнат в насилници.

Коментари

11г ( преди 10 месеца )
rate down comment 1 rate up comment 0
Новини Варна